ΑΝΔΡΙΚΟ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ BC

Πέρασε μέσα απο τα Χανιά η Ακαδημία μας

Μια μεγάλη απο ψυχολογικής απόψεως νίκη πέτυχε η ομάδα μας, η οποία και επικράτησε του Χανιά BC με 48-54 και συνεχίζει να κυνηγάει τις πιθανότητες της για την 4αδα του πρωταθλήματος.   Η Ακαδημία BC θέλει να εκφράσει τις ευχαρηστήριες της τόσο προς το σωματείο Χανιά ΒC όσο και στο πρόεδρο της ομάδας Στέργιο Κοπτερίδης για την άψογη φιλοξενία που της παρείχε αλλά και για την εξυπηρέτηση που πρόσφεραν στην ομάδα μας. Στον αγώνα η Ακαδημία μας δεν ξεκίνησε στο πρώτο δεκάλεπτο, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 7 πόντους (17-10) με τον Μαύρο απο τους γηπεδούχους με 8 πόντους να κάνει μεγάλη ζημιά αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο με ένα επιμέρους σκορ 10-20 περάσαμε με +3 μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου (27-30) με τον Τερζάκη να πετυχαίνει 2 τρίποντα στο διάστημα αυτό και να αλλάζει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 3ο δεκάλεπτο οι άμυνες κυριάρχησαν αφού κάθε μία ομάδα πέτυχε μόλις 6 πόντους και η ομάδα μας συνέχισε να έχει το προβάδισμα με 33-36. Όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο όπου η ψυχραιμία των παικτών μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πάρουμε την μεγάλη νίκη, όπως και ένα κρίσιμο τρίποντο του Δουλγεράκη προς το τέλος.

Read more »

Άλλη μια νίκη για τους εκπληκτικούς παίδες μας

Για ακόμα ένα παιχνίδι οι παίδες μας ήταν σοβαροί και κόντρα στον ΟΦΣΧ2 πέτυχαν μια μεγάλη νίκη με 79-18. Το ευχάριστο είναι ότι πέρα των συνηθισμένων παιδιών που τραβάνε το σκοράρισμα, δόθηκε ο χρόνος σε σχεδόν όλους τους παίκτες μας να πάρουν την ευκαιρία του και να μοιραστούν τους πόντους, κάτι που δείχνει και πόσο βάθος έχεις ο πάγκος μας. Από την αρχή οι παίκτες μας κυριάρχησαν, προηγήθηκαν με 23-9 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με 48-12.

Read more »

Οι Coaches μας


 Ζήσης Καψάλης

Γεννημένος στις 14/4/1986 ο προπονητής μας Ζήσης Καψάλης είναι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ «ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ». 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Έχει εργαστεί ως προπονητής ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ – ΠΑΝΠΑΙΔΩΝ ΑΠΟ 6-1-2011 ΕΩΣ 30-6-2012 Στην ομάδα του ΛΑΣΣΑΝΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Από 1-9-2012 έως 30-6-2013 εργάστηκε ως προπονητής  ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ –
ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην ίδια ομάδα με συμμετοχή στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
Από  6-1- 2013 έως 30-6-2013  εργάστηκε και ως προπονητής 
ΕΦΗΒΙΚΟΥ - ΑΝΤΡΙΚΟΥ στην ίδια ομάδα.
Από 1-9- 2013 μέχρι 30-6-2015 εργάστηκε ως προπονητής στα τμήματα 
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ 2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. ΚΑΙ 1 ΝΕΑΝΙΔΩΝ.
Το έτος από 1-9-2015 έως 30-6-2016 εργάστηκε στο τμήμα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ.
Έχει εργαστεί ως προπονητής στα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ BASKETBALL
CAMPS ( PIC 2 KAI PIC 3 ) ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

 Από 18-8-2016 έως 8-7-2017 εργάστηκε στο ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ –
ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ και κατέκτησε και τα τρία πρωταθλήματα της
 Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. και συμμετείχαν
στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ
όπου κατέκτησαν 5η θέση.

Από το Σεπτέμβρη του 2017 έχει ξεκινήσει έναν καινούργιο αθλητικό σύλλογο στο ΤΣΟΤΥΛΙ.
Το 2018  εργάστηκε ως πρώτος προπονητής στο Ανδρικό τμήμα του Συλλόγου ‘’ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ’’ , ενώ την ίδια περίοδο  από  1-9-18 εώς 31-7-2019 εργαζόταν στο  ‘’ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΔΑΠ ΜΕΑ’’ Στην Κοζάνη ως γυμναστής σε άτομα με ειδικές ικανότητες. 
Από 1-9- 2020 ξεκίνησε να εργάζεται στον Δήμο ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ως γυμναστής και ως προπονητής στην
‘’ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ’’
Τη σεζόν 2020-21 ΚΑΙ 2021-22 εργάστηκε στα τμήματα υποδομής της   ́ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ B.C ́ ́.
Ταυτόχρονα, τα τελευταία 8 χρόνια κάνει PERSONAL TRAINNING σε αθλητές Κακλαθοσφαίρισης και υποψηφίους για ΤΕΦΑΑ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ
ΣΧΟΛΕΣ  και σε όσους θέλουν να ασκηθούν σε με προσωπικό γυμναστή.

 

 


Μπρεντ Πέτγουεϊ

 Ο Μπρέντον Λα Τζέιμς Πέτγουεϊ ή απλά Μπρεντ Πέτγουεϊ (γεννημένος στις 12 Μαΐου 1985) είναι Αμερικανός πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστή. Έχει ύψος 2,05 μ. και αγωνιζόταν στη θέση πάουερ φόργουορντ 

Κολλεγιακή καριέρα

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ θήτευσε στο Λύκειο Γκρίφιν, το οποίο βρίσκεται στη γενέτειρά του, τη Τζώρτζια. Το 2003 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και έπαιξε στο Κολλεγιακό Πρωτάθλημα με τους Μίσιγκαν Γούλβερινς, τη μπασκετική ομάδα του Πανεπιστημίου από το 2003 μέχρι το 2007, όταν και αποφοίτησε. Με την ομάδα του Μίσιγκαν, ο Πέτγουεϊ κατέκτησε το 2004 το National Invitation Tournament και είχε κατά μέσο όρο στη συνολική παρουσία του στους Μίσιγκαν Γούλβερινς 5.8 πόντους ανά παιχνίδι.

Επαγγελματική καριέρα

Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ο Πέτγουεϊ συμμετείχε στα Ντραφτ του ΝΒΑ για το 2007, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διακριθεί, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίσει άμεσα κάποιο επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας με ομάδα του ΝΒA. Το φθινόπωρο του ίδιου συμμετείχε στις προπονήσεις των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς,[2] ομάδα του ΝΒΑ, ωστόσο, λόγω του ότι δεν κατάφερε να διακριθεί, δεν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα κατέληξε στην Αϊντάχο Σταμπέντε. Το 2008 αγωνίστηκε για λίγο καιρό στους Μέμφις Γκρίζλις, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Αϊντάχο Σταμπέντε. Το καλοκαίρι του 2009 δοκιμάστηκε από τους Τορόντο Ράπτορς, ομάδα του NBA, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διακριθεί.

Στη συνέχεια, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ άφησε για πρώτη φορά στη μέχρι τότε καριέρα του την Αμερική και ταξίδεψε με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Ηλυσιακό, στον οποίο αγωνίστηκε για περίπου ένα χρόνο.Το 2010 μεταπήδησε στη Γαλλία και τη Ζαν Βισί, στην οποία ωστόσο παρέμεινε για λίγους μόνο μήνες καθώς στη συνέχεια επέστρεψε στις ΗΠΑ για λογαριασμό των Χάρλεμ Γκλομπτρότερς, στους οποίους παρέμεινε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2010-11. Το καλοκαίρι του 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ρεθύμνου, στο οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.

Το καλοκαίρι του 2013, ο τότε back to back πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Μπρεντ Πέτγουεϊ, με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ να υπογράφει συμβόλαιο διαρκείας δύο ετών.

 Ο Πέτγουεϊ κατέκτησε με τον Ολυμπιακό λίγο καιρό μετά την υπογραφή του συμβολαίου του τον πρώτο του διεθνή τίτλο. Ο λόγος για το Διηπειρωτικό Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης, το οποίο κατέκτησε ο πειραϊκός σύλλογος μετά από τους δύο νικηφόρους αγώνες των ερυθρόλευκων με αντίπαλο την Πινιέιρος Σκάι.

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ παρέμεινε στην ομάδα του Πειραιά για δύο σαιζόν.

Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την πρωταθλήτρια Ιταλίας 2014-2015, τη Ντιναμό Σάσαρι.

Στις 18 Αυγούστου 2016, ο Petway υπέγραψε συμβόλαιο 1 + 1 με τον τουρκικό σύλλογο Pınar Karşıyaka όπου σε 49 αγώνες είχε 4.0 πόντους και 2.8 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Στις 18 Αυγούστου 2017, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Άρη.Στις 7 Δεκεμβρίου ωστόσο το συμβόλαιό του διεκόπη, έπειτα από καυγά με μερίδα οπαδών του Αρη.

Στις 15 Ιανουαρίου του 2018 υπέγραψε στην τσέχικη Σβιταβί, μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ


Οι Χορηγοί μας