Ακαδημίες MINI

Αθλητές ηλικίας 10-13 ετώνΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΙΝΙ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Στις ακαδημίες Μίνι Α’ και Β’ συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 10 έως 13 ετών.

 

Αγωνιστικοί στόχοι:

Είναι το πρώτο ηλικιακά τμήμα που ξεκινάει λίγο πιο «αγωνιστικός» προσανατολισμός. Οι προπονήσεις γίνονται 4 φορές την εβδομάδα ενώ οι νεαροί εν δυνάμει αθλητές μας λαμβάνουν μέρος  στο επίσημο τουρνουά της ΕΚΑΣΚ και σε Φιλικούς Αγώνες με αντίστοιχα τμήματα ομάδων της πόλης και γειτονικών νομών.

Βασικός στόχος  του τμήματος είναι να αποκτήσουν τα παιδιά μας θετικές αγωνιστικές εμπειρίες ώστε να αγαπήσουν βαθιά το άθλημα και να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε αυτό το δυνατόν δια βίου.

 

Βασικές Αρχές Τακτικής:

Το πιο σημαντικό κομμάτι της διδασκαλίας της τακτικής σε αυτές τις ηλικίες είναι η σωστή διατήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στους συμπαίκτες, το περίφημο spacing. Διδάσκοντας τις θεμελιώδεις αρχές της επίθεσης με συνεχόμενη κίνηση (motion ή πάσα-κόψιμο),  αυξάνεται το μπασκετικό IQ, η πρωτοβουλία και αυτορύθμιση των παιδιών, βοηθώντας τα μακροπρόθεσμα στην εξέλιξή τους ως παίκτες αλλά και ως ανθρώπους. Όταν τα παιδιά ωριμάζουν μέσα από τέτοιες διαδικασίες, δεν θα έχει σημασία ποια φιλοσοφία εφαρμόζει ο μελλοντικός προπονητής τους, αφού θα αναγνωρίζουν πλέον το πώς να κινηθούν ανάλογα σε όλες τις συνθήκες μέσα στο παιχνίδι τους. 

 

Κοινωνικοί Στόχοι:
Μέσα από την διδασκαλία του σύγχρονου μπάσκετ οι νεαροί αθλητές μας διδάσκονται δεξιότητες ζωής για την καθημερινότητά τους όπως κοινωνικοποίηση, ομαδικότητα και συνεργασίες, σεβασμός σε θεσμούς και ανθρώπους (συμπαίκτες και αντιπάλους), αποδοχή των λαθών τους ως μέσο της διαδικασίας της μάθησης, ψυχικό σθένος και ξεπέρασμα των αντιξοοτήτων, αυτογνωσία, θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Μέσα από την θετική ανατροφοδότηση από προπονητές και συμπαίκτες, ικανοποιείται η ανάγκη του νεαρού αθλητή για κοινωνική αναγνώριση και παραδοχή, με αποτέλεσμα να ενισχύεται και να ενθαρρύνεται η παραγωγική και η κοινωνική του συμπεριφορά.

Οι πιο σημαντικές αξίες που διδάσκουμε στις ακαδημίες μας είναι το αθλητικό πνεύμα και η αθλητική παιδεία. Όταν κάποιος καταφέρει να τα μάθει αυτά, όλα τα τεχνικά και τακτικά στοιχεία γίνονται πολύ πιο εύκολα επιτεύξιμα!