Ακαδημίες ΠΡΟΜΙΝΙ

Αθλητές ηλικίας 9-11 ετώνΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΡΟΜΙΝΙ- ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το τμήμα αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 9 έως 11 ετών, αρχάρια ή προερχόμενα από τα τμήματα των ακαδημιών μας. Οι προπονήσεις γίνονται 4 φορές την εβδομάδα από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούλιο

 

Προπονητικός στόχος:

Σε αυτό το τμήμα δίνεται έμφαση στην ατομική τεχνική, την βελτίωση της φυσικής κατάστασης  των αθλητών και εισαγωγή στη βασική τακτική της αγωνιστικής φιλοσοφίας της ομάδας μας. Γίνεται προσπάθεια για την απόκτηση των σωστών και ενδεδειγμένων δεξιοτήτων σύμφωνα με τις επιταγές του σύγχρονου μπάσκετ και προετοιμασία για την μετάβαση στο πρώτο προαγωνιστικό τμήμα της ομάδας μας (μίνι).

Από αυτό το σημείο ξεκινά η ένταξη στην προπονητική συνέχεια των τμημάτων μας έως και το αντρικό τμήμα της ομάδας μας, σεβόμενοι πάντα τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες της ηλικίας των αθλητών μας.

 

Κοινωνικός στόχος:

Η ηλικία των 9 έως 11 ετών  είναι εκείνη κατά την οποία τα παιδιά συνήθως διαλέγουν το άθλημα με το οποίο θα πορευτούν μέχρι τις αρχές της εφηβείας ή και για το υπόλοιπο της ζωής τους. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τη σωστή βάση ώστε ο αθλητισμός να γίνει μια ευχάριστη συνοδευτική ενασχόληση για τα παιδιά, διατηρώντας τα δυνατά και υγιή για κάθε πρόκληση που θα συναντήσουν στη ζωή τους. Παράλληλα πρωταρχική επιδίωξη των προπονήσεων είναι τα παιδιά να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους και να αντιληφθούν την δυναμική τους, ως μέρους ενός συνόλου.