Ακαδημίες JUNIOR

Αθλητές ηλικίας 5-7 ετώνΑΚΑΔΗΜΙΕΣ JUNIOR- ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το τμήμα αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5  έως 7 ετών και αποτελεί γενική εισαγωγή στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Είναι τμήμα που δεν θέτει υψηλές απαιτήσεις στα παιδιά καθώς ο στόχος είναι μια θετική και ευχάριστη γνωριμία με το μπάσκετ.

 

Προπονητικός στόχος : Βασική μας επιδίωξη είναι η εξοικείωση των μικρών μας αθλητών με τη μπάλα του μπάσκετ και η βελτίωση των κινητικών τους δεξιοτήτων και της νευρομυΐκης τους συναρμογής. Στην πλειοψηφία τους οι προπονήσεις μας περιλαμβάνουν ασκήσεις με παιγνιώδη μορφή, προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες τις ηλικίας και των δυνατοτήτων των παιδιών.

 

Οι προπονήσεις γίνονται με τον ενδεδειγμένο για την ηλικία τους εξοπλισμό. (μέγεθος μπάλας, ύψος μπασκέτας κλπ)

 

Κοινωνικός Στόχος: Σε αυτό το τμήμα προσπαθούμε να θέσουμε ένα γενικό πλαίσιο που αφορά στην συνύπαρξη των παιδιών μέσα στην ομάδα, σεβόμενοι τους κανόνες και τους στόχους του παιχνιδιού. Οι προπονητές μας με υπομονή, θετική προσέγγιση και τόνωση της αυτοπεποίθησης των μικρών μας αθλητών, διδάσκουν πως η επιμονή και η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση φέρνουν πάντα θετικά αποτελέσματα στην εξέλιξη όλων μας.