«1η γιορτή αλληλεγγύης»

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η «1η γιορτή αλληλεγγύης» της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου. Το σωματείο μας ευελπιστεί για την καθιέρωση της συγκεκριμένης γιορτής στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης που απορρέει από τη φιλοσοφία της ομάδας και τον προσανατολισμό της νέας διοίκησης.


Η εκδήλωση είχε πολλά δρώμενα και δώρα για τους μικρούς αθλητές της Ακαδημίας και μέρος των εσόδων δωρίστηκε στον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του.
Το κλειστό Γυμναστήριο Περιβολίων ντύθηκε στα χρώματα της Ακαδημίας και ο DJ – Νίκος Γωνιώτης επένδυσε με μουσική το μπασκετικό πάρτι των “Πορτακαλί”.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να περάσουν όμορφα καθώς  και να συμμετέχουν στα πολλά και διάφορα events που είχε ετοιμάσει το Προπονητικό επιτελείο.
Για τους μικρούς του Fun Basket Κ6 της ομάδας υπήρχε face painting και διάφορα παιχνίδια με μπάλα, ενώ γι’ αυτά των Junior, Προμίνι και Μίνι διαγωνισμοί δεξιοτήτων καθώς και ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους προπονητές στα αποδυτήρια.
Στα πλαίσια της ψηφιοποίησης του αρχείου αθλητών της ομάδας πραγματοποιήθηκαν σωματικές μετρήσεις και φωτογράφιση για τον ηλεκτρονικό φάκελο του κάθε παιδιού.
Για τους παρευρισκομένους γονείς αλλά και τους αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων, έγινε ομιλία από την κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Δρ Ειρήνη Β. Θεοδωράκη όπου συζητήθηκαν γενικά θέματα και διατροφικοί μύθοι με σκοπό την ενημέρωση και την προτροπή για βελτίωση των διατροφικών συνηθειών σαν μέσο της αθλητικής ενίσχυσης.
Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρχε μπουφέ όπου υπερίσχυαν τα φρούτα και κλήρωση δώρων για όλους. Όλοι οι αθλητές, πέραν των δώρων πήραν και ένα συλλεκτικό μπλουζάκι που σχεδίασε αποκλειστικά για την Ακαδημία ο illustrator Κώστας Κυριακάκης (Instagram: kostas_kiriakakis) και θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο e-shop της ομάδας!
Πολλές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες, τους γονείς που βοήθησαν εθελοντικά, τα αρτοποιία – ζαχαροπλαστεία ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ, τα super market ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, τα προϊόντα ζύμης ΚΟΥΚΛΙΝΟΣ, τα super market ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ και το φωτογραφείο QuickFoto.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές αυτής της εκδήλωσης οι όποιοι έδωσαν δώρα ώστε να πραγματοποιήσουμε την Λαχειοφόρο Αγορά και είναι οι παρακάτω: ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ, RUSTICO, ΣΚΑΡΤΣΙΛΑΚΗΣ, SPORTY’S, PEPERONCINO, SKY PARK, LUX, BANKERY, ΦΟΥΡΝΑΚΙ, ITALIAN CORNER/ ΚΑΝΔΑΥΛΟΣ, PORTOBELO, DAZZ, ARBONA, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» και τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ που παραβρέθηκε και αυτός στην γιορτή μας για να είμαστε όλοι ασφαλείς.