Το πλάνο της Ακαδημίας για τα νέα παιδιά

Η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλη δουλειά στα τμήματα υποδομής που διαθέτει, με μοναδικό σκοπό την προώθηση νέων παιδιών στην ανδρική ομάδα για να την απαρτίσουν στο μέλλον.

 

Κ.Μίχας «Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις βασικές δεξιότητες του αθλήματος»

Πάνω σε αυτά τα πλαίσια, ο προπονητής των τμημάτων υποδομής της Ακαδημίας μας κ. Μίχας Κυριάκος, μίλησε αποκλειστικά στο επίσημο σάιτ της ομάδας μας, για τον τρόπο που δουλεύουν πάνω στα νέα παιδιά, το σχέδιο που υπάρχει για την προώθηση στην ανδρική ομάδα και πολλά άλλα ακόμα.

-Πόσα παιδιά διαθέτει η Ακαδημία?

«Αυτή τη στιγμή το δυναμικό της ομάδας είναι γύρω στα 150 παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών. Οι δύο βασικοί πυλώνες του προγράμματος μας είναι το τμήμα Mini Basket οπού υπάγονται όλα τα τμήματα με παιδιά έως 12 ετών και εν συνεχεία τα αγωνιστικά και προαγωνιστικά τμήματα».

- Από ποια ηλικία ξεκινάει η ενασχόληση των παιδιών στην Ακαδημία:

«Η αρχική ηλικία ενασχόλησης είναι τα 5 έτη με το τμήμα εισαγωγής Fun Basket. Αυτό το project βρίσκεται ήδη στην 6η σεζόν και μέχρι στιγμής έχουμε πολύ καλά

αποτελέσματα. Υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν ξεκινήσει από το εν λόγω τμήμα και αυτή τη στιγμή στελεχώνουν τα προαγωνιστικά τμήματα της ομάδας. Επιπροσθέτως με τη συμμετοχή μας στο “1ο Διεθνές σεμινάριο Mini Basket” που έγινε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 22 και όπου αναλύθηκε η νέα γραμμή-προσέγγιση της ΕΟΚ όσον αφορά στο αναπτυξιακό κομμάτι της καλαθοσφαίρισης, επιβεβαιώσαμε ότι κινούμαστε σε πολύ σωστή κατεύθυνση και σε ταύτιση με τη νέα γραμμή της ομοσπονδίας».

- Ποια είναι εκείνα τα πράγματα στα οποία δουλεύετε με τα παιδιά:

«Στα αρχικά στάδια εισαγωγής ενός νέου αθλητή στην ομάδα έχουμε σαν στόχο να δημιουργήσουμε σωστά κινητικά πρότυπα, να αναπτύξουμε τον νευρομυικό συντονισμό και να βοηθήσουμε το παιδί να ενταχθεί ομαλά σε ένα μικρό “κοινωνικό σύνολο”. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις βασικές δεξιότητες του αθλήματος οι οποίες θα είναι και τα εφόδια για πρόοδο σε υψηλότερο επίπεδο. Πάντα μέσω ασκήσεων που συνδυάζουν τη διασκέδαση αλλά προκαλούν τη σκέψη και την συνεργασία»!

- Υπάρχει κάποιο πλάνο να ενταχθούν αν όχι όλα, τα περισσότερα παιδιά από αυτά στην ανδρική ομάδα?

«Σίγουρα ο στόχος μας και το όνειρο μας είναι η αντρική ομάδα της Ακαδημίας να στελεχώνεται από

παιδιά του αναπτυξιακού μας προγράμματος και να είναι μια fun to watch ομάδα. Υπό αυτό το πρίσμα οι προπονητές των αγωνιστικών / προαγωνιστικών τμημάτων βρίσκονται σε άμεση συνεργασία διαμορφώνοντας μια κοινή γραμμή όσον αφορά το αγωνιστικό προφίλ, την τακτική προσέγγιση και τους

κανόνες λειτουργίας των τμημάτων».

- Τι είναι αυτό που διαθέτει η Ακαδημία και μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί για να εξελιχθεί τόσο σαν καλός παίκτης αλλά και σαν καλός άνθρωπος:

«Μια από τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας της Ακαδημίας είναι ότι ο προπονητής είναι και παιδαγωγός. Ιδιαίτερα στο mini basket ο προπονητής αποτελεί πρότυπο για τους νεαρούς αθλητές του κιέχει τη δύναμη σε συνεργασία με τους γονείς να επιδράσει θετικά στην προσωπικότητα του παιδιού. Προσπαθούμε να εμφυσήσουμε την ομαδικότητα, την υπευθυνότητα αλλά και τη ψύχραιμη διαχείριση αρνητικών καταστάσεων. Αν μη τι άλλο θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ και να ασπαστούν την δια βίου άθληση».

- Λίγα λόγια για τους προπονητές που δουλεύουν καθημερινά με τα νέα παιδιά της Ακαδημίας σας:

«Οι προπονητές της Ακαδημίας είναι και αυτοί μια ομάδα και προσπαθούν για το καλύτερο των παιδιών. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα και πολύ καλή συνεργασία

μεταξύ μας, προτάσσοντας πάντα το καλό των παιδιών πάνω από την προσωπική φιλοδοξία. Φέτος είχαμε τη ευλογία να προστεθεί στο προπονητικό δυναμικό και o γνωστός σε όλους Brent Petway ο οποίος φέρνει πολύτιμη εμπειρία και παραστάσεις, στοιχεία τα οποία μας κάνουν όλους σοφότερους. Ίσως θα πρέπει να αναφερθούμε στον Brent σε ξεχωριστό άρθρο»..

 

 

 

 

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.