Άντεξε ένα ημίχρονο κόντρα στο φαβορί

Για την 13η αγωνιστική της ΕΚΑΣΚ η Ακαδημία μας υποδέχτηκε την ομάδα του Ηρακλείου στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», μια ομάδα που έχει ως στόχο το πρωτάθλημα, με τους παίκτες μας να δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να πετύχουν την έκπληξη της αγωνιστικής αλλά τελικά παρά την θέληση των παικτών μας ήρθε η ήττα με 50-72.

Ουσιαστικά πληρώσαμε το κακό 3ο δεκάλεπτο όπου και η διαφορά απο το καλάθι πήγε στο +12 για τους φιλοξενούμενους και έτσι έσβησε το όνειρο της έκπληξης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δώσουν ένα γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, με πολλά σουτ και προσπάθειες για αιφνιδιασμό και απο τις δύο πλευρές, με τους φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που είχαν ένα προβάδισμα 5 πόντων (5-10) μετά απο 6 λεπτά παιχνιδιού. Στη συνέχεια δόθηκαν μεγάλες μάχες κάτω απο τα καλάθια, η Ακαδημία συνέχισε την σκληρή της άμυνα, ενώ βρήκε και κάποια σουτ με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με 13-16 υπερ του Ηρακλείου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «κουκουβάγιες» μπήκαν και πιο δυνατά στο παιχνίδι και ισοφάρισαν σε 18-18 με τους παίκτες του Ηρακλείου να δείχνουν σαστισμένοι αφού 2 φορές αστόχησαν μόνοι τους κάτω απο το καλάθι. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο, με τους παίκτες να σπάνε την πίεση χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία αλλά είχαν σταθερά το προβάδισμα με 22-27 και τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου βρήκε τη Ρεθυμνιώτικη ομάδα με ένα καλάθι πίσω (28-30).

Στο δεύτερο ημίχρονο το Ηράκλειο μπήκε πιο δυνατά ενώ πολλά σφυρίγματα απο τους διαιτητές ήταν αυστηρά και χάλασαν τη συγκέντρωση των παικτών μας με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν δηψία διαφορά (29-39). Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και μείωσαν στους 6 πόντους αλλά η πίεση των φιλοξενούμενων ήταν ασφυκτική και έφερε πολλά προβλήματα στην δημιουργία του παιχνιδιού μας και έτσι το 3ο δεκάλεπτο έληξε με δηψία διαφορά (40-52).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπαθήσαμε να μειώσουμε τη διαφορά αλλά το άγχος που είχαν τα παιδιά, σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές στην επίθεση, έφεραν την ήττα με 50-72.

Ακαδημία Ρ. (Παπαδογιαννάκης):Πριναράκης 7(2), Τερζάκης 7(1) Βασιλείου 12(2), Σειραγάκης 10(1), Γιάννης 6, Καψαλάκης Δ. 2, Καρακεσίογλου, Καψαλάκης Μ. 4, Γεραναστάσης 2, Θεοδωρής

Ηράκλειο ΟΑΑ (Πετράκης): Αγορίτσας 6, Δαγαλάκης 2, Μαρής, Κατσούρι Ε.9 (1), Κατσούρι Ι. 15, Μανδάλης 1, Σαρρής 15 (2), Μπουράντας 4(1), Γενιτσαρίδης 4, Πετράκης 8(2), Κουγιουμούτζης, Μαρτίνα 8

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 28-30, 40-52, 50-72

Add comment

Comments

There are no comments yet.